Премиерът се срещна в Стара Загора с работници в предприятието

Най-добрият вариант за "Ремотекс" е държавата временно да поеме акциите на предприятието и да запазим работните места. Ситуацията там е доста тежка”, заяви в Стара Загора министър-председателят Пламен Орешарски, предаде БГНЕС.

 

Премиерът се срещна с представителите на трудовия колектив на "Ремотекс", някои от тях не са получавали заплати от много месеци. "Коментирахме с министър Адемов и с министър Стойнев преди Нова година известно подпомагане на тази работници. Реализирахме го, но си даваме сметка, че това е по-скоро еднократна помощ, а не решаване на този въпрос", заяви Орешарски.

 

"За съжаление това е типичен пример, при който за едно техническо фалирало предприятие търсим или да запазим тези работни места, или да осигурим алтернативна заетост. Най-добрият вариант е да запазим тези работни места като държавата поеме акциите на предприятието временно или за по-дълъг период от време. Това обаче не е еднократен акт. Зависи от преговорите, които вървят с частния собственик", обясни премиерът.