Според съда заплахите към свидетелката по делото са причина Миланов да остане в ареста

Бисер Миланов - Петното остава за постоянно в ареста. Софийският градски съд не уважи жалбата му, с която настояваше да бъде освободен и потвърди най-тежката мярка за неотклонение.


Миланов е обвинен в закана за убийство на Боряна Георгиева. Заплахата е отправена по време на протестите през лятото. Миланов твърди, че думите, изречени срещу жената не са негови и че срещу него се упражнява политическа репресия. Нито той, нито приближените му обаче пожелаха да назоват име или партия.


„Няма правосъдие в България, това е една репресия, политическа....Убийство ли направих, че ме държат. Една дума не съм казал, и да съм я казал, това е майтап!”, обясни Бисер Миланов пред съдиите.

 

Пред съдиите Бисер Миланов отрече думите към Боряна Георгиева да са излизали от неговата уста. Изрекъл ги друг. Перефразираме изречението, заради нецензурния характер, но според Миланов, думите: "Ще ти отрежа главата бавно и мъчително и после ще се изходя във врата ти", били просто, цитирам, "шега и лаф". И въобще не уплашили Боряна Георгиева, напротив.

 

Кой и защо политически репресира Бисер Миланов и групата му, не стана ясно. Заплахи към журналисти също не били отправяни.

 

Подробности по темата ще научите от видеото.