Опашката от товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" е почти 15 км

Напрежението на българо-турската граница расте все повече. Шофьори от Турция заплашват, че ще спрат движението и на коли и автобуси през "Капитан Андреево", ако до довечера не бъде прекратена блокадата, наложена от българските превозвачи.

 

Опашката от товарни автомобили на граничния пункт вече е близо 15 км.

 

Дни наред шофьорите на товарни автомобили чакат на турската граница… без пари, храна и тоалетна. Сроковете за доставка също ги изнервиха до краен предел.

 

Превозвачите, които блокираха границата, посрещат на нож недоволството на турските шофьори и се надяват представител на държавата да дойде при тях.

 

Междувременно стана ясно, че заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев е заминал спешно за ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията. Новината пристигна след среща при премиера Пламен Орешарски, на която бяха обсъдени действията на българската държава във връзка с проблема с преминаването на българските превозвачи през територията на Република Турция.

 

Заместник-министър Гинев ще обсъди на място различни варианти за решаване на затрудненията на превозвачите.

 

Повече за блокадата и напрежението на българо-турската граница ще научите от видеото.

 

Репортер: Димитър Иванов