Да направиш концерт в Кувейт или да свириш на публично място е почти невъзможно

Тази вечер в 19.30 ч. в "Темата на Нова” репортерът Николай Василковски и операторът Владислав Топчиев представят "Двете лица на толерантността в Кувейт”. 

 

"Неслучайно сме нарекли филма "Две лица”, тъй като от една страна познаваме Кувeйт като относително свободна държава и това действително е така. От друга обаче, има едни ограничения, като контрол върху книгопечатането, върху търговията, дистрибуцията с музикални албуми. Трудно е да се вземе разрешително за концерт”, разказа в "Събуди се” журналистът Николай Василковски.

 

Екипът се срещна с хора, които се занимават с изкуство и които най-често поемат ударите на цензурата. Адел е наполовина руснак, наполовина кувейтец. Китарист е в група, която изпълнява предимно кавъри на известни парчета. Освен него, в бандата са още един сърбин, един арменец и две момичета от Филипините. Да направиш концерт в Кувейт или да свириш на публично място е почти невъзможно, обясняват музикантите.

 

Николай Василковски и Владислав Топчиев разказват за Кувейт в ”Темата на Нова”Те твърдят, че не е ясно кой точно определя правилата. Редът постоянно се променял в зависимост от това кой е на власт. Да обвиниш държавата с най-много потребители на "Туитър” в цензура изглежда почти абсурдно.

 

Петролният оазис в Персийския залив е създал свой ред, който често предизвиква критика. Но за външния наблюдател, това са правилата на домакина.

 

Гледайте целия материал в "Темата на Нова" от 19.30 ч. тази вечер.