Тя е по-скъпа от потребителската, за различна услуга, и струва 3 лева

Нова такса въведоха в поликлиниката в Банско. Тя е по-скъпа от потребителската и е за различна услуга. А услугата се казва „Аз само да попитам” и струва 3 лева.

 

В поликлиниката в Банско достъпът до информация вече е регламентиран и оценен. Доказателството е залепено на вратата на този лекарски кабинет и гласи „Такса за Аз само да попитам” - 3 лева. Предупредителният надпис е поставен от д-р Георги Кушлев. Според него с основателна причина.

 

„Много често пациенти, за да не чакат, минават и казват "аз само да попитам", но всъщност това питане отнема много повече време отколкото един рутинен преглед и ние сме я сложили така да има възпиращ характер, макар че така в нея има и лека закачка”, казва лекарят.

 

Д-р Кушлев заимствал идеята от негов софийски колега, който не можел по друг начин да се справи с настъпателните пациенти. И оттогава въпросът „Аз само да попитам” секнал. А  пациентите твърдят, че вече се научили наред.

 

„Пациентите - някои се смеят, а в интерес на истината, ние не разчитаме на тези пари. Първият човек, който даде 3 лева беше един наш колега”, споделя Кушлев. Заради неочаквано добрия ефект на надписа и други колеги на д-р Кушлев обмислят да залепят на вратата си подобна табела.

 

Репортер: Екатерина Николова