След „жълтия картон” на изборите, промени ще има в политическото ръководство на партията

Анализът на резултатите от евровота не включва промяна на лидера на социалистите. Това обяви на пресконференция заместник-председателят на Националния съвет на БСП Димитър Дъбов. По думите на неговия колега Борислав Гуцанов, промените ще засегнат политическото ръководство, но след като е готов детайлният анализ на получения от избирателите „жълт картон”.

 

Няма как да няма промени след подобни резултати на изборите”, призна Гуцанов. Затова мерки ще има по отношение на Изпълнителното бюро. „Анализът на кабинета „Орешарски” ще бъде готов най-вероятно тази седмица”, добави социалистът и заяви: „Трябва да застанем зад виждането за възстановяване на икономиката на държавата и да си понесем всички отговорности в това направление”.

 

„В анализа на всяка наша структура трябва да са ясни местните причини за резултата. Има общини, в които беше направено недостатъчно. Имаше членове на Националния съвет, кметове на общини и народни представители, които доста вяло участваха в кампанията, коментира Дъбов, цитиран от „Фокус”. От думите му стана ясно, че ръководството на Столетницата вижда необходимост от други промени.

 

„На 25 май хората гласуваха за представителство в Европейския парламент. Неуместно е да се правят аналогии с това, какво смятат за управлението в страната… Това го казаха преди една година, когато бяха парламентарните избори”, поясни Дъбов.

 

„За трети пореден път не можем да мобилизираме нашите симпатизанти да гласуват активно”, призна депутатът. По думите му отражение върху гласуването е дала и кризата в Украйна и отношението на БСП по въпроса. Дъбов отбеляза, че всички смятат партията за русофилска и проевропейската й позиция се е отразила на подкрепата.

 

Хората не виждат достатъчно лява политика от правителството”, отчете също зам.-председателят на Националния съвет на социалистическата партия. Димитър Дъбов посочи и че АБВ са отнели един мандат и са го дали на ГЕРБ.