През деня максималните температури ще достигат от 23 до 28 градуса

Слънцето днес в София изгря в 05:49 и ще залезе в 21:01 часа. Луната е във фаза един ден след първа четвърт.

 

През деня над страната ще има разкъсана облачност, по-значителна - над Източна България. Краткотрайни превалявания се очакват на места по Черноморието и в планините. Ще духа слаб, а по брега на морето до умерен северозападен вятър. 

 

В 7 часа температурите са от 11 до 16 градуса, по високите западни полета - до 8-9. През деня максималните ще достигат от 23 до 28 градуса. 

 

Над Черноморието днес ще настъпи бавно подобрение на времето. Облачността ще се разкъсва, но около обяд отново ще има валежи, но по-слаби и на по-малко места. Ще остане ветровито. Температурата на водата ще е от 17 до 20 градуса. 

 

Над планините преди обед облаците ще са разкъсани, а по-късно над Централна и Източна Стара планина, Родопите и Странджа ще превали и прегърми. По високите части ще духа силен северозападен вятър. 

 

Утре ще се затопли още и дневните температури ще достигат почти летните 25-30 градуса. Преди обед ще е слънчево, а следобед временни заоблачавания ще има над северозиточните райони и планините. 

 

Привечер и през нощта срещу неделя ще превали и прегърми над северните и централни части от страната. В неделя и понеделник отново ще има следобедни валежи. Възможни са и градушки. 

 

В средата на следващата седмица ще се радваме на високи температури, много слънце, но и слаби превалявания.