Хората ще могат да получат еднократна помощ, въпреки че адресната им регистрации се разминават

В Добрич отмениха бедственото положение. Настаняването на хората без дом и тоновете боклук, които са завладели улиците на града, са най-големите проблеми в момента. Щетите са големи. Ще отнеме месеци хората да се възстановят. 

 

Най-тежко е на тези, които останаха без дом. 24 са жилищата, които община Добрич е подсигурила за тези хора. 

 

Най-пострадалите в Добрич вече не са сигурни кое е по-страшно - водният ад, отнесъл града или лепкавата кал, погълнала домовете им.

 

А някои ще останат и без скромната социална помощ от 325 лева, отпусната от Агенцията за социално подпомагане, тъй като адресите им по лична карта се различават от адресите на потопените къщи.

 

Еднократната помощ не стига за нищо, оплакват се хората. За една майка с 2 деца, 400 лева заплата и непосилни кредити обаче всяка стотинка е ценна.

 

Общината в Добрич ще осигури 24 жилища за останалите без дом. Подслон за всички едва ли ще има. Ремонтите, направени от новодомците обаче няма да бъдат приспаднати от наема.

 

Хората ще могат да получат парите, които им се полагат, въпреки че адресната им регистрация се разминава, увериха от Агенцията за социално подпомагане. 

 

В петък БДЖ пък ще осигури безплатен транспорт на доброволци, които искат да помогнат на хората в Добрич.

 

Повече по темата гледайте във видеото.