Новите протести са заради поредната проява на агресия срещу лекар

Нови протести на Спешната помощ има в София. Недоволството на работещите е заради поредната проява на агресия срещу техен колега. Спешните медици твърдят още, че въпреки обещанията, условията им на труд не са се променили. Техният призив на днешния протест е "Спрете саморазправата с нас". 

Още по темата

 

"Преди осем години бях нападната с камък в гърба при посещение в „Люлин” на адрес. Не ми е удобно да ви покажа белега, който имам”, разказа един от медиците - д-р Алина Хърсева. 

 

Заявката на лекарите е всеки ден рано сутрин да се събират на протест с надеждата някой да ги чуе.

 

Ново оборудване на линейките, повече екипи и увеличение на заплатите са само част от исканията на служителите в Спешна помощ. Според тях за момента се случва точно обратното. 

 

Протести на Спешна помощВъпреки че не присъства на днешния протест, временният шеф на Спешната помощ заяви за Новините на Нова, че намаляване на заплатите със сигурност няма

 

Разликата в парите, които служителите получават, можела да идва от разпределението на бонусите за добре свършена работа.

 

Въпреки обещанията за промени служителите в Спешна помощ ще излязат на символичен протест и утре, защото по техни думи "чашата отдавна е преляла."