Според шефа на здравното заведение виновен е бившият директор Евгений Желев

Болницата в Стара Загора изпадна във финансова кома. Живот на изкуствено дишане - така лекари и пациенти определят ситуацията в най-голямата болница в града, която в момента е пред финансов колапс заради дългове от 21 милиона лева.

 

Вчера бе съобщено, че няма да се осигурява храна за пациентите, включително и за тези, които са на по-специален хранителен режим, за да се пестят средства. 

 

Лечението на пациентите е застрашено, защото освен че болницата няма пари за храна, се оказа, че няма пари и за животоспасяващи лекарства при спешни състояния. Няма средства и за елементарни консумативи.

 

На живо от Стара Загора екип на "Здравей, България” се срещна с изпълнителния директор на болницата проф. Петрана Чакърова, която каза, че още с встъпването си в длъжност е наследила стотици милиони задължения. Тя обясни, че няколко фирми източват болницата.

 

Чакърова обвини за тежкото състояние на болничното заведение бившия шеф д-р Евгений Желев.

 

Според нея "фирмите на д-р Желев" са източвали държавни средства от болницата в продължение на години чрез договори за надценени услуги като пране и доставка на храна за пациентите.

 

Вижте какво още разказа проф. Чакърова.

 

Репортер: Благой Бекриев