Въпреки че всички са недоволни, в сравнение с вчера протестиращите бяха видимо по-малко

От днес общо осем души - четирима лекари и четири медицински сестри, трябва да започнат работа към Спешната помощ в София. Междувременно протестите на недоволни служители в спешния център продължават. Освен от проявите на агресия към тях, медиците се оплакват и от по-ниско заплащане за последния месец. 

Още по темата

 

По традиция служителите в Спешна помощ се събират на протест рано сутрин, когато се сменят дежурствата. Въпреки че всички са недоволни - както лекари, така и медицински сестри и шофьори - в сравнение с вчера протестиращите бяха видимо по-малко

 

Позицията на ръководството е, че почивките, по-малкото часове извънреден труд и като цяло по-малкото средства за бонуси през този месец са причина получените пари да са по-малко. Служителите обаче виждат нещата по друг начин. 

 

Проблемите си медиците ще могат да обсъдят утре на среща с шефа на Спешната помощ д-р Александър Златанов и ръководството на центъра. Подкрепата си за спешните медици в София са заявили повече от 2000 техни колеги. Как ще продължат протестите, най-вероятно ще стане ясно утре.

 

Междувременно протест за заплати има и в болницата в Хасково. Причината е, че Здравната каса бави парите към лечебното заведение повече от два месеца.

 

Как ще реагират лекарите ще разберете в Новините на Нова в 16.00 часа.