Резултатите от проверката по случая ще излязат най-късно в петък

„Санитар изхвърли гол труп на улицата”, информира в. „Телеграф”. Той поискал пари за обличането на покойника и след като близките отказали, изкарал трупа от хасковската морга и го оставил напълно гол на пътя. Срамния акт се разиграл пред погледа на потресените роднини на починалия Георги Хорчев.


„Проверката е разпоредена вчера. Изпратих на място зам.-директорката и главната сестра, които установиха, че санитарят наистина е поискал пари. А за допълнителните факти е назначена проверка и по Кодекса на труда са изискани писмени обяснения от санитаря и началника на отделението”, обясни за „Здравей, България” директорът на МБАЛ - Хасково д-р Славчо Близнаков.


По думите му провинилият се санитар не е имал право да иска пари от близките на починалия.


„Трупът се предава в добре подготвен вид. Погребалната агенция има ангажимент да го облече и транспортира за погребението. А какво точно се е случило мога да кажа днес в по-късния следобед или утре”, коментира още д-р Близнаков.


Той обаче бе категоричен, че плащане на ръка е недопустимо. Наказание обаче трудно би могло да се наложи, тъй като въпросният санитар е пенсионер, а малко хора биха искали да работят в моргата.


Целия разговор гледайте във видеото.