Опонент на КПД са левите, конкуренти - ГЕРБ и Реформаторският блок

Илко Семерджиев е избран за политически председател на Коалиция от партии „Десните”, стана ясно на пресконференция, на която бяха представени структурата и начина на функциониране на новосформираната дясна коалиция, предаде БГНЕС. Членове на Националния й съвет са Христо Панчугов, Мария Капон и Жаклин Толева.

Още по темата

 

Д-р Семерджиев е представител на гражданската квота в коалицията, а останалите трима членове на Националния съвет са съответно лидерите на трите партии, които са част от коалицията – „Синьо единство”, Единна народна партия (ЕНП) и Български демократически форум (БДФ).

 

Председател на предизборния щаб на формацията ще бъде експертът по политически PR Арман Бабикян.

 

Решенията в националния съвет ще се взимат с консенсус и с кворум от две трети, обясни Илко Семерджиев. Председателят на коалицията уточни, че партиите в нея запазват своите правомощия в рамките на своите устави.

 

Десните си единодействат, а не се единяват, заяви Семерджиев и настоя, че участващите партии държат на своята идентичност, но са достатъчно толерантни и разумни, за да вземат заедно решения.

 

Основен опонент на КПД са левите политически сили, най-вече в лицето на БСП, посочи председателят. Като конкуренти Илко Семерджиев посочи ГЕРБ и Реформаторския блок. По думите му „левите винаги водят страната към партокрация и олигархия”, ГЕРБ са автократична популистка партия, а Реформаторите направили центристки завой.