Мая Манолова обвини служебното правителство в политическа чистка

Напрежението преди изборите расте - Вече е в ход подготовка за купуване на гласове, съобщи вътрешният министър Йордан Бакалов. Сигналът се проверява от вътрешното министерство. Той обаче не уточни коя е  партията, която се готви да отвори изборна сергия в столицата.

 

Обещанието е завесата да падне на 6-ти октомври. МВР ще дебне и за корпоративен вот. Някои от схемите за търговия отдавна са известни - особено тази с купуването на дърва.

 

Сигнали за купуване на гласове пристигали и в ГЕРБ. „Засега са получени най-много сигнали за закупуване на гласове в градовете Враца, Монтана, Видин, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Сливен, Стара Загора. Това са градове, където има повече роми”, каза лидерът на партията Бойко Борисов.

 

Той заяви, че не знае с какво толкова останалите партии са спечелили ромското население и какво са направили за тях, но фактите са такива. Борисов изрази надежда, че прокуратурата, МВР и ДАНС ще се постараят да ограничат купуването на гласове.

 

В същото време се чуха обвинения срещу служебното правителство за политическа чистка. Мая Манолова пък предупреди, че може да се стигне до протести, ако служебният кабинет не спре с уволненията и назначенията, които според нея са в полза на ГЕРБ.

 

„Масовите уволнения и реставрацията на кадри на ГЕРБ на всички позиции от Министерства, Агенции до регионални структури хвърлят сянка на съмнение, че служебното правителство вече е взело страна в предстоящите избори и ще работи за една политическа сила, а именно за ГЕРБ, има огромно негодувание сред хората”, категорична бе Манолова.

 

Междувременно стана ясно, че ако прокуратурата прецени, ще се използват и СРС-та, за да се проследят действията на всички заподозрени в търговия с гласове.