Зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев представи данни за общото финансово състояние на държавата

КНСБ ще подкрепи подготовката на актуализацията на бюджета от служебния кабинет. Това заяви на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БГНЕС.

 

"Не сме съгласни в банковата система да се наливат средства на данъкоплатеца. Не искаме бюджетът да спасява КТБ", обясни Димитров. Той обърна внимание на това, че в "Напоителни системи" започнаха протести и няма как хората да стоят без заплати. Посочи и сигнал, получен от структурите на КНСБ в Изпълнителната агенция по горите, за намаляване на бюджета на агенцията с 40 %.

 

Пред социалните партньори зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев представи данни за общото финансово състояние на държавата, които вече бяха представени преди седмица от служебния министър на финансите и качени на сайта на Министерството на финансите.

 

"Не бихме желали да финализираме този процес с публични средства, а с пазарни. Все още всичко е в ръцете на БНБ, нека имаме повече яснота. По-късно ще дадем информация за банковия сектор, но нека тя да бъде обективна", заяви Ананиев.

 

Председателят на Българска търговско-промишлена палата Цветан Василев от своя страна заяви, че е била пропусната възможността за налагане ограничения при назначенията на служебното правителство. "Ясно е, че без областни управители не може, но можеше други назначения да бъдат въздържани", добави той.