СДС и Движение „България на гражданите” осуетиха избора на лидер на Блока

СДС и Движение „България на гражданите” осуетиха избора на лидер на „Реформаторския блок”

 

За да демонстрират обаче, че разединение няма, партньорите се появиха в пълен състав и с уеднаквени позиции за вчерашните изненади около избора на лидер. 

 

Снощи Радан Кънев си тръгна от студиото на Нова телевизия неприятно изненадан, защото тогава разбра за решението на партньорите си, а днес той заяви, че избирателите са по-важни и оттегли кандидатурата си за лидер на Блока. 

 

От „България на гражданите” и СДС пък твърдят, че не са забили нож в гърба на никого, просто времето не стигнало, за да си организират вътрешните избори и правилата по тях. 

 

В навечерието на избора само няколко часа след като Меглена Кунева потвърди, че такъв ще има ,и по времето на участието на Радан Кънев в дебатите по Нова телевизия, партньорите му се обърнаха на 180 градуса с писмо.

 

Въпреки първоначалната изненада, днес позициите изглеждат уеднаквени.

 

„Победата на „Реформаторския блок” е над всичко, никакви лични амбиции нямат значение. Значение има мнението на над 1 милион българи, които искат да живеят при нови правила, управлявани от нови лица”, заяви Радан Кънев. 

 

„Очевидно ни трябва повече време и ние в 17:00 часа вчера нямахме време. Затова имахме доблестта да кажем открито на нашите партньори , че продължаваме, но дайте да видим как да го направим, така че да не разочароваме нашите избиратели”, заяви Меглена Кунева. 

 

И от СДС твърдят, че не са имали време да изчистят правилата. 

 

Така изборът на лидер остава за 10-ти ноември. Нямало задни мисли, нито съмнения, че определен човек трябва да води евентуални коалиционни преговори след изборите. Просто датата била светла. А днешната остана само за откриване на предизборната кампания на „Реформаторския блок”.

 

С призиви за Велико Народно събрание и промяна в Конституцията и с песните на Д2, „Реформаторският блок” погледна към 5-ти октомври.