Една пресконференция на политическа партия наруши упоритото мълчание по темата

Обвиненията в политическа чистка ядосаха вицепремиерът Екатерина Захариева и тя отвърна на удара с конкретни примери. Една пресконференция на политическа партия наруши упоритото мълчание по темата с уволненията и назначенията на служебния кабинет. 

 

Екатерина Захариева смени шефа на ВиК-Пловдив в началото на септември с мотивите загуби и неразплатени разходи за милиони. Отстраненият шеф от своя страна реши да остави наследство - 22-ма нови служители.

 

"От 2 до 9 септември са назначени 22-ма служители, голяма част от които в ущърб на работодателя - без изпитателен срок”, обясни Захариева. 

 

Работодателят решил и още нещо ден, след като е издадена заповедта за уволнението му - застраховал подуправителя си.  

 

"Подписва анекс с договора към трудовия договор на подуправителя си, в който има текст, че в случай на предсрочно прекратяване на трудовия му договор, ще му се изплатят 17 брутни заплати”, поясни още Екатерина Захариева. 

 

И отстраненият шеф, и подуправителят му, освен във ВиК-Пловдив, са колеги и в една и съща листа за изборите. На фона на обвиненията 22-ма души може да се окажат жертва на  политическите игри. 

 

Съмнително назначените от стария шеф се оказали съмнително съкратени от новия. И така до следващия месец, когато ново правителство ще решава кой да влезе и кой да излезе от ВиК-Пловдив.