Според журналистът Валерия Велева най-шокиращата, но най-разумна коалиция би била ГЕРБ-БСП

„Сега кампанията тече не само вяло, но и доста приглушено, с премерени приказки на политическите лидери един към друг. Защото по-лесното е това, което ще се случи на 5 октомвро, по-трудоното е онова, което ще се случи от 6 октомври нататък и вероятно много от тях знаят, че не трябва да горят мостове, по които трябва да минат”. Това заяви в студиото на „Кастинг 240” журналистът Валерия Велева.


„В тази кампания никой не говори против никого. Причината е проста - година и половина ние сме в предизборна обстановка. Всеки си пази електората и резултатът е горе долу предизвестен”, смята социологът Андрей Райчев. Той смята, че след 5 години липса на реформи в страната, няма как да не се направят реформи – „или ще се случи нещо с банковата система, или ще затворят болници. Това няма как да не го осъзнаят”.


Дайнов: Ако една кампания е тиха, значи властта вече е договорена"Има един принцип – ако има кампания е тиха, значи властта вече е договорена. Политиците говоря помежду си, а не на нас, защото важното е те да се договорят.  Всички знаят, че Борисов ще спечели. Кой е луд в тази обстановкаа да се повдигат въпросите за реформи?”, запита политологът Евгений Дайнов.


„Ясни са подавките на Борисов, че ще подкрепи БСП в името на стабилността. Най-шокиращата коалиция би била ГЕРБ-БСП, но тя в момента би била най-разумната от гледна точка на тежките реформи, които предстоят да бъдат взети в страната”, на мнение е Валерия Велева.


Повече по темата гледайте във видеото.