От Реформаторския блок смятат, че виновни за създалата се ситуация са кметовете

„Ситуацията в енергетиката е такава, защото има прекалено крупни крадци като физически лица и като фирми, които узурпират голяма част от парите, които плащат всеки един потребител  на електроенергия. Но в никакъв случай не трябва да се отива автоматично към повишаване на цената”.

 

Това обяви в студиото на „Кастинг 240” Валери Симеонов от Патриотичния фронт. Според него трябва да се направи пълен одит и би могло да се стигне до намаляване на цената на тока. Той коментира и кризисната ситуация в Мизия след поройните дъждове, които заляха къщите в града. Според Валери Симеонов за трагедията в Мизия вина има затлаченото речно корито.


„Не повече от 20 лева на месец струва една добра застраховка, която да покрие щетите на хората в наводнена Мизия”, изчисли Любен Дилов- син от „България без цензура”.


„Реално в тази ситуация виновни са кметовете и местната власт на общините, където се намират тези язовири и където се намират коритата на реките”, каза адвокат Божидар Лукарски от Реформаторския блок. Според него затлачените корита са допринесли за критичните ситуации в някои региони.


Целия разговор гледайте във видеото.