Редно ли е една седмица преди изборите ДКЕВР да променя цените на тока, пита Ивайло Калфин

Ивайло Калфин от АБВ зададе въпрос към Божидар Лукарски от Реформаторския блок дали приема решението една седмица преди изборите ДКЕВР да покачва цените на електроенергията с обяснението, че има много загуби на НЕК. Той от своя страна коментира, че това е реалността и че до края на годината ще се наложи вдигане на цените на тока. „Въпросът обаче е защо, а не кога. Очевидно е, че се налага актуализация на цените”, допълни Лукарски.

 

Още по темата

Представителят на Реформаторския блок от своя страна върна жеста на Ивайло Калфин и го попита дали смята, че неколкократната смяна на политическите му възгледи показва политическа насоченост и устойчивост и дали това би се кредитирало от избирателите към които той е устремен. „Аз съм социалдемократ и не отстъпвам от възгледите си. Когато ръководството на БСП крещящо наруши тези принципи нямаше как да бъдем заедно. Лоялността е към идеи, не към лидери”, категоричен бе представителят на АБВ.

 

Любен Дилов-син пък се запита дали Реформаторския блок е клекнал към исканията на Касим Дал и Корман Исмаилов да бъдат приравнени турският и българският език. Божидар Лукарски отговори, че РБ категорично стои зад българските закони и нарече коментарите на Дилов „чудовищна манипулация”.

 

Валери Симеонов избра да попита Любен Дилов-син как се чувства в „гнездо на популизъм” и как свързва операцията „Чисти ръце” с присъствието на Ковачки в коалицията „България без цензура”. Дилов от своя страна коментира, че не Ковачки, а „Лидер” присъства в нея.

 

Целия дебат между четиримата политици може да гледате във видеото.