"Здравей, България" подготви въпроси за всеки един от лидерите на основните партии, борещи се да влязат в следващото НС

Екипът на "Здравей, България” подготви блиц въпроси за всеки един от лидерите на основните партии, претенденти за следващия парламент. Във втория ден от седмицата отговори лидерът на ДСБ и едно от лицата на Реформаторския блок Радан Кънев.
 
С колко лева на месец живеете?
Кънев: Доходът ми не е постоянен, защото съм адвокат. Средно живея с малко над 3000 лв., от които 700 са ипотечен кредит. За съжаление, не можахме да намерим място в държавна детска градина и плащаме за частна толкова, колкото е и кредитът. Затруднени сме, откакто плащаме частната градина.
 
Каква кола карате?
Кънев: Аз карам много рядко, пътувам с метро. Съпругата ми кара "Форд фокус". Мен ме возят с малко по-малка - партийна "Форд фиеста".
 
Ползвате ли охрана?
Кънев: Нямам охрана и никога не съм използвал.
 
Кога излъгахте за последно?
Кънев: Когато преди няколко дни казах на сина си, че след 5-и октомври ще съм по-свободен. Не съм сигурен, че му казах истината.
 
Определете останалите четирима (Бойко Борисов, Лютви Местан, Михаил Миков и Николай Бареков - бел. ред.) с по една дума или асоциация.
Кънев: Никога не използвам персонални квалификации за политиците. И четиримите са конкуренти в политиката с много по-слаба платформа от нашата.

Още по темата

 
Кое е най-нереалистичното и популистко обещание от политик, което чухте преди изборите?
Кънев: И в миналата, и в тази от „Атака” и от ББЦ - в настоящата, се чуват пълни абсурди, но аз мисля, че тези нахални лъжи като 1 милион работни места и 1000 лв. пенсия не са опасни, защото дори хората, които гласуват за тези партии, знаят, че това е лъжа. Най-опасният популизъм е, че може да има стабилност без промяна. 
 
Колко струват дрехите, с които сте облечени в момента?
Кънев: Този костюм го ших за миналата кампания от варненска фирма и понеже много го забавиха, ми дадоха много голяма отстъпка. Струва малко под 400 лв., иначе трябваше да е към 700 лв.
 
Кога плакахте за последно?
Кънев: За последен път плаках в деня след европейските избори. Сетих се за много близък приятел - Живко от Варна, който загина в катастрофа броени месеци преди това, и си помислих колко много би се зарадвал на избора на Светослав Малинов.
 
Най-доброто ви качество?
Кънев: Много здрави нерви. 
 
Най-лошото качество?
Кънев: Прекалено здрави нерви, търпя много.
 
Най-голямата ви грешка?
Кънев: Много сериозни грешки допускаме всеки ден. Най-голямата грешка е непризнатата. Аз умея да си признавам грешките.
 
Следете седмицата на лидерите в „Здравей, България”. В сряда - Лютви Местан, в четвъртък – Михаил Миков и в петък - Бойко Борисов.