Премахването на пчелна пита се превърна в атракция за местните

Опасен кошер с хиляди пчели е застрашавал месеци наред пешеходците в центъра на Казанлък, докато случайно не бил забелязан от минувачите. Кой е допуснал тази опасност буквално да надвисне над главите на хората и как премахването й се превърна в истинска атракция провери екип на Нова телевизия.
    

Хиляди пчели са жужали на метри от главите на пешеходците в Казанлък. И така няколко месеца, докато минувачи с ужас забелязват поклащането на огромна пчелна пита на едно от дърветата по главната улица в града. Страхът от пчелите, които са живеели необезпокоявано само на метър от две пешеходни пътеки, активизира гражданите. Подтикнати от хората, институциите планираха специална акция и събориха 10-килограмовия кошер. 

 

Премахването на пчелна пита се превърна в атракция за местните. Пешеходците с почуда гледаха поклащането на гигантския кошер. Деликатната спасителна операция продължи 10 минути. За съжаление не мина без жертви. Пчеларят бе ужилен 5-6 пъти. Това, оказа се, не е проблем за него. Проблем можеше да има, ако кошерът не беше съборен, тъй като пчелите криели рискове за минувачите.

 

По време на операцията нямаше пострадали пчели, нито ужилени от тях пешеходци, а медът от кошера ще бъде използван за благотворителни цели.

 

Репортер: Георги Манев