Екипът на "Здравей, България" подготви блиц въпроси за всеки един от лидерите на основните партии, претенденти за следващото НС

Екипът на "Здравей, България” подготви блиц въпроси за всеки един от лидерите на основните партии, претенденти за следващия парламент. На тях вече отговориха Николай Бареков и Радан Кънев. Ред е и на Лютви Местан.
 

С колко лева на месец живеете?
Местан: Това е динамична величина. Напоследък имаме известна редукция на разходите, защото големият ни син вече завърши и работи като хирург. Малкият ни син завърши Американския колеж, където таксите бяха сравнително високи. Така че имаме значително по-малко разходи. Мисля, че месечно те са от порядъка на 2000-2500 лева.

 

Каква кола карате?
Местан: Не карам кола, откакто съм с охрана.

 

Ползвате ли охрана?
Местан: Ползвам сериозна охрана. Решението не е мое, а на НСО. Не знам защо. Това е класифицирана информация, до която нямам достъп. Подчинявам се на правилата, наложени по закон от специализираните органи. 

 

Кога излъгахте за последно?
Местан: Не познавам човек, който да не лъже. Аз „лъжа” периодично семейството си, като измислям непрекъснато нови дати, след които ще съм в състояние да им обръщам повече време.

 

Определете останалите четирима конкуренти с по една дума или асоциация.
Местан: Г-н Борисов е труден за побиране в една дума. И все пак ще бъда лаконичен – самобитен е. Михаил Миков – уравновесен и отговорен. Радан Кънев – назидателен. Николай Бареков – амбициозен, турската дума е мераклия. 

 

Кое е най-нереалистичното и популистко обещание от политик, което чухте преди изборите?
Местан: Всяко популистко обещание е капан първо за избирателите, а после и за политиците. В този смисъл ми е трудно да правя класация. Залят съм от популистки обещания.

 

Колко струват дрехите, с които сте облечени в момента?
Местан: Въпросът е от компетенциите на съпругата ми. За това интервю я попитах и каза, че по мен стоят 1200 лева.

 

Най-доброто ви качество?
Местан: То е и най-лошото – аз съм изключително взискателен към себе си до перфекционизъм. По този начин мачкам най-близките си хора.

 

Най-лошото качество?
Местан: Перфекционизмът.

 

В „Седмицата на лидерите” очаквайте блиц отговорите на Михаил Миков в четвъртък и на Бойко Борисов в петък.