Президентът пътувал в асансьор с въоръжен мъж

Пореден пробив в сигурността на американския президент. Барак Обама е пътувал в асансьор с въоръжен мъж, срещу когото имало повдигнати обвинения за нападение. Инцидентът е станал на 16-и септември, когато държавният глава е бил на посещение в центъра за контрол на заболяванията в Атланта.

 

Барак Обама пътувал заедно с охраната си в асансьор, в който имало и други хора. Един от тях извадил фотоапарат да го снима. Мъжът бил задържан незабавно, а по време на разпита в него било открито оръжие. Вестник „Вашингтон поуст” твърди, че арестуваният е с богато криминално минало - срещу него имало три обвинения за нападение и нанасяне на побой. 

 

Поредната заплаха за сигурността на американския президент беше разкрита само часове след като шефът на Сикрет сървиз се изправи пред Конгреса. Причината - 42-годишен ветеран от Ирак прескочи оградата на Белия дом и през незаключена врата влезе в сградата на президентството. 

 

Пиерсон заяви още, че агентите са се въздържали да използват оръжие - решение, което конгресмените определиха като грешно

 

След разпитите в Конгреса, говорителят на Белия дом заяви, че президентът Обама все още има доверие в директора на Тайните служби.