Според "Медиана" в парламента ще влязат 7 партии

„Атака” по-скоро влиза в Народното събрание, а АБВ по-скоро не влиза, но са доста близо до бариерата, обясни в студиото на „Здравей, България” социологът от агенция „Медиана” Кольо Колев.

 

Според данните от последното изследване на „Медиана”, платено със собствени средства на агенцията, е по-вероятно в следващия парламент ще има 7 партии. Според мен по-скоро ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт няма да имат достатъчно депутати, за да имат парламентарно мнозинство, коментира Колев.

 

Данните от последното изследване на Центъра за изследване и маркетинг също показват, че е по-вероятно „Атака” да влезе в парламента. 6-7 партии ще влязат в Народното събрание, като е по-вероятно да са 7, обясни социологът Юлий Павлов. Изследването, платено със средства на центъра показва, че АБВ няма да влезе в парламента.

 

„Дори при 6 партии в Народното събрание, ГЕРБ и Реформаторите ще имат 115-116 депутати, но не и 120. Политически възможните коалиции са с Реформаторите плюс още някого или правителство на малцинството или нови избори. ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт заедно дори и при 6 партии в парламента ще имат повече от 121 депутати”, обясни Павлов.