Някои от жителите гласували за номер, който им обещал да не се събарят повече незаконни къщи

Висока е избирателната активност в старозагорския квартал „Лозенец”, където през юли бяха съборени над 50 незаконни къщи. Избирателите дори подали сигнал за масово струпване на хора пред една от секциите в квартала. Сигналът е подаден за 134 секция в квартал „Лозенец” в Стара Загора. Хората там се оплакали, че гласуването става много бавно.
 
Първите гласоподаватели започнали да идват още при самото отваряне на секцията в 6.00 ч., обясни за Нова ТВ председателят на 134 секция – Цветослав Златков. И в обедните часове обаче избирателната активност в секцията била два пъти по-висока от средната за областта. Наше проучване установи, че хората там не знаят какво избират и за кого гласуват, но въпреки това пуснали бюлетина.
 
При по-ниска активност преминава изборния ден в другото училище в  махалата. То се намира точно срещу мястото, където преди два месеца бяха съборени 55 незаконни постройки. Някои от хората там признаха, че са гласували за определен номер, който обещал да не се събарят повече  къщи