Разговори ще има с БСП, Реформаторския блок и твърде вероятно с Патриотичния фронт и ББЦ

Реформаторският блок взе решение при какви условия ще застане зад кабинет с мандата на ГЕРБ. Днес стана ясно, че голяма част от осемте парламентарно представени сили в новото 43-то Народно събрание ще преговарят с ГЕРБ за създаване на кабинет.

 

Разговори ще има и с БСП, и Реформаторския блок, и твърде вероятно с Патриотичния фронт и ББЦ, ако обобщим изявления на различни техни представители, но всяка политическа формация поставя различни условия.

 

Лидерите на Реформаторския блок демонстрираха единство и излязоха с обща позиция по предложението на ГЕРБ за подкрепа на правителство. Условието - то да бъде подкрепено от стабилно мнозинство в Народното събрание. От Блока отказаха да определят с кои партии освен ГЕРБ биха влезли в коалиционно мнозинство.

 

Все още не е ясно кой ще представя Реформаторите на преговорите. Ще е на реципрочно ниво, увериха председателите на 7-те партии. На преговорите с ГЕРБ ще бъдат и от БСП. ББЦ също търсят разговори за нов кабинет.

 

Формулата за успешни преговори за правителство е по-особена, стана ясно по-рано. Така следващата седмица ще бъде под знака на политическите преговори, от които зависи управлението на страната за следващите 4 години.

 

Преговорите трябва да започнат в понеделник, в сградата на Народното събрание, обявиха от ГЕРБ. В първия ден от седмицата претговорите ще са с БСП. 

 

Всичко по темата гледайте във видеото.