Държавата закупи още автомобили за следващите управляващи

Нови екстри за новата власт. Държавата закупи още автомобили за следващите управляващи. Трескава подготовка тече и в жилищата, които ще посрещнат депутатите. Докато народните избраници не бъдат разпределени в бъдещите си апартаменти, ще трябва да живеят на хотел.

 

 След по-малко от месец Славчо Атанасов ще трябва да се раздели не само със семейството си, но и с родния Пловдив. За първи път ще прекрачи прага на парламента като депутат.  

 

„Ще използвам и най-малките възможности да се прибираме със съпругата ми в Пловдив. Още повече, че аз съм обещал да съм близо до избирателите си и близо до хората”, заявява Славчо Атанасов.

 

Новоизбраният депутат ще живее във ведомствено жилище. Освен с новия дом ще трябва да свиква и с по-големия град.

 

„В София съм ходил основно по служба и на футболни мачове. Знам как да стигна до стадиона и парламента, но като цяло София не е от най-любимите ми градове – обичам по-романтични градове”, заявява Атанасов.

 

През лятото повечето депутатски апартаменти бяха козметично освежени, но пари за големи ремонти нямаше. След разпределението всеки сам ще трябва да подреди апартамента си, а до тогава ще се наслаждават на панорамна гледка към Борисовата градина от прозорците на хотел.

 

„Периодът се надявам да е много кратък, но се налага да започнат веднага работа, без да се налага да се занимават с битови проблеми. Ще се настаняват в хотел, докато не си намерят подходящо жилище”, обясни Петя Гладилова, главен секретар на Народното събрание.

 

Повечето депутати-ветерани ще живеят в старите си жилища. Тези, които не получиха народната любов, вече са изнесли багажите си. А новите трябва бързо да свикнат и с лабиринтите в парламента.

 

Битка за депутатски кабинети обаче не се очаква, тъй като парламентът ще осигури място за всеки.

 

„Има достатъчно, въпреки малката база и малкия фонд, за да се настанят всичките 8 партии в парламента. Надявам се на разбирателство да си разпределят стаите”, заяви Гладилова.

 

А екстрите за новата власт не стигат дотук. Съвсем скоро в гаража на властта ще влязат още високоскоростни автомобили. Колите са закупени от НСО и ще посрещнат властта с телевизионен тунер, борд компютър, електрически щори и тапицерия от естествена кожа.