През август една жена загина, а друга беше тежко ранена при пропадането на асансьор в шахта от деветия етаж

Очевидно инцидентите с асансьори не спират. През август една жена загина, а друга беше тежко ранена при пропадането на асансьор в шахта от деветия етаж. Трагичният случай провокира проверки и за пореден път показа, че у нас мерките се предприемат само на хартия.

 

Защо това ни се случва отново - преди два месеца причината беше некачествен ремонт на асансьор в стар жилищен блок. Както всеки ден две жени отивали на работа. Едната загива на място. Другата е с тежки наранявания, но за щастие е жива. 

 

В началото на лятото жена и дете паднаха в асансьорна шахта на поликлиника в Бургас. Детето е без наранявания, но баба му е в тежко състояние. 

 

През 2011-та година възрастен мъж от Варна пада в асансьорна шахта от шест метра височина. Причината - вратата на кабината се оказала отворена, въпреки че асансьорът не бил на етажа. 

 

Същата година, няколко месеца по-рано - служителка в общинско предприятие пропадна в асансоьр от петия етаж и прекара близо половин час в шахтата докато й помогнат да излезе.

 

През 2010-та година в  новините на нова сме разказвали за поне четири инцидента с асансьор. 

 

Дни преди това служителка в община Разград губи живота си. Тя полита в шахтата на асансьора, след като вратата на етажа се отворила, но кабината я нямало.

 

Асансьор с 12 души пропадна в болница "Майчин дом". Девет от пострадалите са бременни жени. Почти всички са с наранявания, някои от тях раждат преждевременно. Най-важното обаче е, че жертви няма.