Тя е била повлечена от приливна вълна

Тялото на 38-годишната Валентина Стойчева, която бе в неизвестност от снощи, беше открито тази сутрин. 

 

Другото издирвано лице - възрастен мъж от Вилно селище Черниците е открит здрав и невредим. 

 

Обстановката в Бургаско продължава да бъде сложна, много от пътната инфраструктура е повредена заради приливната вълна. Наводнени са десетки къщи. 

 

Измереното количество валежи е най-голямо в созополското село Росенец-220 литра на квадратен метър.

 

Цяла нощ в дежурната на Пожарната в Бургас са получавани сигнали. Получени са и за изчезнали лица - възрастен мъж в района на вилно селище Черниците и млада жена в землището на село Росен. 

 

„Заедно със съпруга си излизат от автомобила. Доколкото имам информация, за да се приберат в къщи пеш, вследствие на  приливна вълна, подхлъзват се, разделят се един от друг, следствие на което жената е в неизвестност”, обясни комисар Васко Василев- директор пожарната в Бургас.

 

Валентина Стойчева е издирвана през цялата нощ. Сутринта в акцията се включиха екипи на Жандармерията и полицията, както и граждани. Тялото ѝ бе открито около 08:00 часа тази сутрин. 

 

„Около километър от мястото, където е завлечена от водата, се намери трупът на младата жена. В момента текат процесуално следствените действия”, заяви комисар Георги Костов- директор ОД МВР-Бургас.

 

На мястото на инцидента беше и съпругът а Валентина. Мъжът е в шок.

 

Другият изчезнал е открит невредим.

 

„За момента при нас няма постъпила информация и не издирваме други бедстващи граждани. Към момента пътищата са отворени”, обясни комисар Георги Костов- директор ОД МВР-Бургас.