Общото пускане на отоплението в София започна днес

Общото пускане на отоплението  в София започна днес. В рамките на неделния ден дежурните екипи на «Топлофикация София» ЕАД пуснаха парното в близо 30% от около 17 000 абонатни станции в столицата. 

 

Преди това беше включено отоплението на над 500 сгради, жилищни сгради, пожелали парно с решение на етажната собственост, както и на детските градини, училищата и болниците.  В следващите дни общото пускане на парното ще продължи в жилищните сгради във всички райони, а накрая ще бъдат включени администртивните сгради и стопанските потребители

 

От топлофикационното дружество напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване  на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от топлинния счетоводител. Тези, които желаят включване на отоплението на по-късен етап, могат да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.