Тимът от Разград отстъпи с 0:4 в Базел

Лудогорец бе разгромен с 0:4 като гост на Базел и така допусна трета загуба в Шампионската лига при дебютното си участие в груповата фаза на турнира. Така отборът от Разград на практика вече няма шансове да се класира за елиминационната фаза на надпреварата, но все още може да се бори за третото място в групата.

Българският шампион трябваше да се лиши от услугите на лидера си в защита Козмин Моци, който се контузи в 17-та минута и четири по-късно сменен от Александър Александров. В негово отсъствие, отборът загуби баланса си в отбрана и още до края на първата част, Базел си осигури аванс от два гола. 

Резултаът бе открит от 17-годишният камерунски нападател Бреел Емболо, който надигра Георги Терзиев и отбеляза за 1:0 в 34-та минута. 8 по-късно, българският защитник покри засада, а Дерлис Гонсалес не пропусна сам срещу вратаря - 2:0. 

След почивката, домакините затвърдиха успеха си с още две попадения. Гаши бе точен в 59-та минута след подаване на Емболо, а в 65-та се разписа и Сухи с удар отблизо.

В следващия си мач, Лудогорец е домакин на Ливърпул, който загуби с 0:1 като гост на Реал Мадрид.