Позицията на най-добрия български волеийболист остава непроменена

Позицията на Матей Казийски да не играе за българския национален отбор по волейбол остава непроменена. В интервю за worldofvolley.com, той разкри, че е имал среща с българския национален селекционер Пламен Константинов, но въпреки това все още няма възможност да промени възгледите си. 

"Когато всичко това започна, исках големи промени във волейболната федерация. Мисля, че е време българският волейбол да поеме по нов път. Ако останем на този курс, нашият волейбол ще продължи да умира малко по малко", споделя Казийски. 

Той припомня, че през лятото е имало много слухове за връщането му в състава на България. 

"Срещнах се единствено с новия треньор (Константинов). Казах му, че не съм готов да се върна и че можем отново да обсъждаме темата в бъдеще, ако бъдат направени промени. Така или иначе до момента нищо не се е променило и позицията ми остава същата. Имам големи различия с нашата федерация и с начина, по който управляват националния отбор и волейбола като цяло", обяснява още състезателят на италианския Тренто.  

Според него в България има проблеми с детско-юношеските школи, които се отразяват и на националните отбори. 

"Клубовете се борят да оцелеят. Повечето от големите клубове имат сериозни финансови проблеми. Всяка година са застрашени да изчезнат. А това са клубове на по 50-60-70 години. Според мен това се дължи на цялостната политика в България. Нямаме закон за спорта, който да определи собствеността и финансирането на клубовете. Като цяло волейболът в България е в много лошо положение", завършва Казийски.