Продължава алтернативното изследване на движението от образователната програма „Включи се!“

Програмата на второто издание на образователната танцова платформа „Включи се!“ е към своя край. Предпоследният уъркшоп – „Реформулирането като средство за композиция“, ще бъде воден от Вили Прагер – един от основателите на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Той ще се провежда всеки ден между 11-и ноември и 14-и ноември, включително от 11:00 до 15:00 ч. в Центъра за култура и дебат „Червената къща“ (София, ул. „Любен Каравелов“ 15) срещу еднократната такса от 10 лв.

 

Работното ателие ще спомогне за изграждането на индивидуални авторски проекти чрез реформулиране и превод на вече съществуващи артистични продукти, художествени и философски текстове, както и лични истории. Методът на работа включва колективно писане и превеждане на резултатите в индивидуални артистични форми. 

 

„Паразитирането“ ще бъде използвано като инструмент за акумулиране на артистичен материал, а хореографският материал ще се създава от индивидуалния превод на колективно написания текст. 

 

Основна цел на ателието „Реформулирането като средство за композиция“ е да стимулира участниците да създадат авторски проекти, инспирирани от артистични методи и стратегии използвани в съвременния танц и пърформанс.

 

Участие могат да вземат както професионалисти и танцови артисти, така и любители на това изкуство. Необходимо е само да изпратите кратко мотивационно писмо на следния имейл - nda.bulgaria@gmail.com.

 

Вижте събитието във Фейсбук - www.facebook.com/events/298524797018968/?pnref=story.

 

Проектът се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на столична програма "Kултура".

 

*   *   *

 

Проект „Включи се! 2“ е образователна танцова платформа насочена към хора, които имат желание да се движат и да изследват движението по алтернативен начин.

 

Вили Прагер е артист, известен с работата си в съвременния танц не само в България, но и в чужбина. Носител е на наградата на публиката на европейската награда за съвременна хореография Prix Jardin d'Europe (2014)за представлението си „Денят на победата“ („The Victory Day“). Авторитетът на танцовата критика Арнд Веземан от Германия /сп. „Tanz”/ го определя като „новото тайно откритие от България”.