Задържани са и двама души за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

При специализирана акция ДАНС пресече незаконна дейност по предоставяне на сексуални услуги на територията на София. Тя е съвместно със Софийската районна прокуратура. 

 

Извършени са претърсвания на адреси и автомобили, както и обиски на намиращите се там лица. Иззети са мобилни телефони, компютърни конфигурации, фотоапарати, парични суми, получени за сексуални услуги и договори за наемане на жилища.

 

За 24 часа са задържани двама български граждани, единият от които е организаторът на престъпната дейност. Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”. Други четири лица са разпитани като свидетели.

 

Междувременно ДАНС задържа в София и двама души за трафик на жени, с цел сексуална експлоатация. В началото на месеца е проведена специализирана акция съвместно с МВР и прокуратурата. 

 

В София са задържани двама български граждани, осъществяващи трафик на хора, с цел сексуална експлоатация на територията на България, ЕС и други страни. От адреси в столицата са иззети вещи и предмети, свързани престъплението.

 

Установени са над 14 момичета, които участниците в престъпната група са набирали и предлагали, както и са опосредствали връзката им с клиента за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

 

На задържаните лица са наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража” и „домашен арест”.