Той вече ремонтира наум сградата – 20 класни стаи, 10 лаборатории, работилници и складове

Учителят Теодосий Теодосиев от Казанлък получи база, за да оборудва Национална школа по физика. След серията репортажи на Нова за преподавателя, който подготвя златни медалисти, днес с решение на правителството сградата на бившия техникум по хидравлика в града става общинска собственост. А местната власт ще го предостави на Фондация „Тео”.


Занятията по физика на Тео и сега се провеждат в сградата на бившия Техникум по хидравлика, където условията, са меко казано - мизерни.


„Тя вече не е държавна собственост и ще може всеки да извършва дарения и да се подобрява вида на тази сграда”, обяви кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.


А дългогодишни дарители на школата по физика има.


„Но благодарение на тази кампания, мащабът вече е друг.  Затова съм абсолютно спокоен, че ще се намерят средства за ремонт и поддръжка на сградата”, смята Теодосий Теодосиев.


Затова учителят Тео вече ремонтира наум сградата – 20 класни стаи, 10 лаборатории, работилници, складове, което означава и повече занятия. В момента разполага само с една зала.


Пътят на Ангел Шарлетов към мечтата му да учи в Кеймридж или Харвард минава именно през нея.


„За себе си не мога да си представя други условия, но искам да е топло, светло и да има вода. Но аз се надявам дълги години да ползваме това, което ще направим тук”, казва Ангел Шарлетов.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Анна Турлакова