Предколедните празници започнаха по цял свят

Предколедните празници започнаха по цял свят. По улиците на германското село Берванг излезе злият демон Крампус, който според народния фолклор наказва децата, които не са били послушни по време на коледните празници. 

 

В центъра на шведската столица Стокхолм пък бе запалена коледната украса. Големи елени, направени от 710 708 LED лампички, грейнаха по улиците на града. 

 

Над Женевското езеро, на фона на красивите Алпи, Дядо Коледа маха на минувачите от високо, карайки теглената от своите верни елени шейна. Той е част от 20-ото издание на Коледния базар в Монтрьо, Швейцария. Белобрадият старец "лети” с помощта на кабел на височина от 385 метра над базара и езерото.

 

В Амстердам празничният сезон започна с откриването на светлинното шоу „Включете светлините”, организирано от холандски луксозен универсален магазин. Станалото вече ежегодно събитие на площад „Дам” предлага светлинно шоу, фойерверки и театрални представления. 

 

Коледни светлини във формата на Айфеловата кула пък красят Шанз-Елизе на празничния базар в Париж. Разноцветни лампички красят и дърветата по булеварда.

 

Вижте всичко това в галерията ни!