Според Иван Костов ДСБ е опряла на границата на саморазрушаването си

 

Реформаторският блок в този си вид е изчерпан, не може да осъществява нужните реформи и непрекъснато поднася разочарования на своите избиратели. Това е една от тезите в доклада на председателя на ДСБ Радан Кънев, който той представи по време на днешното национално събрание на партията. Според Радан Кънев блокът трябва да прерасне в единна национална структура. Една от възможностите, според него, е партията в Реформаторския блок да се съберат в обща партия с един лидер. 

 

 

Властта не е само наша цел, тя е средство, шанс да осъществим нашите политически задачи и да направим управлението прозрачно и справедливо. Политиката е като карането на колело, ако спреш да въртиш педалите, падаш. Ние от Реформаторския блок имаме нужда от силна промяна, смелост и непоколебимо лидерство, аз виждам в блока такива млади и амбициозни политици”, заяви днес Иван Иванов от Националния съвет на ДСБ. 

 

На форума дойде и новият областен управител на София Веселин Пенев, който се превърна в пореден повод Патриотичният фронт да заплаши, че ще оттегли подкрепата си за кабинета. Пред медиите Пенев заяви днес, че няма намерение да се оттегли от поста

 

Бившият лидер на ДСБ Иван Костов не дойде днес на заседанието на Националното събрание на партията. Във Фейсбук обаче той коментира: „Реших да не участвам повече на национални събрания на ДСБ, макар да обещах за последното. Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството. И по този начин да му спестя клевети, че следва чужда воля. Оставам с вас като гражданин. Силите ми да издържам на хулите намаляват с годините, затова се опитвам да съхраня част от тях, за да мога да съм полезен”. 

 

„Ще споделя само следното: ДСБ опря на границата на саморазрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996/1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия. Надявам се резултатите да оправдаят залога и поетия риск”, пише още той.