Той се чувства най-подготвеният депутат за комисията по култура и медии

 

Слави Бинев се чувства най-подготвеният депутат за комисията по култура и медии и няма намерение да се отказва от поста. Народният представител съзря политическа поръчка в недоволството срещу себе си и задълбочи конфликта с културните дейци, част от които подозират, че правителството се подиграва с тях и иска да ги унищожи.
  

Артистите призоваха за достойно оттегляне, а получиха демонстрация на завидно самочувствие. Бинев призна, че не притежава никакви артистични таланти, но пък знаел как да даде тласък в живота на талантливите.

 

Шефът на културната комисия нарече протестиращите срещу него дейци платени революционери и така културният тон беше забравен.

 

"Това е един самодоволен, арогантен, неграмотен простак и това е срам, просто срам за българите. Не говоря за арогантното му поведение и мутренската лексика, той също е част от една игра”, заяви режисьорът Александър Морфов

 

Според Слави Бинев тези, които плащат за недоволството срещу него, са хората, които искат да се спасят от същото такова недоволство - членове на други комисии. Обвиненията срещу себе си нарече "клишета". 

 

Бинев се зарече да се бори срещу всеки, който застраши него или семейството му с всякакви средства. Той обеща да се бори и за повече пари за култура

 

Слави Бинев допусна три варианта да се откаже - решението за това да вземе Валери Симеонов, от солидарност, ако Орхан Исмаилов и Веселин Пенев първи хвърлят оставки или ако не се изпълнява програмата на партията му. А гневът в културата расте.

 

"Ние искаме справедливост, възмездие за погубения живот на моите родители, за неосъщественото детство на нашите деца. Искам тези хора да бъдат вкарани в затвора. Това няма да стане с демократични средства, това ще стане с кръв и с бунт”, заяви Морфов.