По първоначална информация момчето е било само в къщата

 

 

4-годишно дете загина при пожар в дома си в Асеновград. Момченцето било оставено само, заключено в апартамента.

 

Към 08:30 часа тази сутрин черен дим обхванал триетажната кооперация. Първо задушливият пушек усетила жена от третия етаж и тръгнала да проверява апартаментите надолу. Установила, че огънят е на първия етаж.

 

Две пожарни пристигнали веднага. За да влязат в горящото жилище, пожарникарите разбили вратата, защото апартаментът бил заключен.

 

„След потушаването на пожара в една от стаите, след раздимяването, е открит трупа на 4-годишно дете, което е загинало вследствие на отравяне с отровните газове от самия пожар. То е починало в съня си, каза главният инспектор Щелиан Гочев.

 

10 минути по-късно в жилището се появил дядото на детето. Той се грижел за Павел, докато майка му била на работа. Мъжът обяснил, че сутринта запалил печката с дърва, заключил спящото дете само в апартамента и отишъл до магазина, в който работи.

 

Момченцето днес е трябвало да бъде на детска градина, но дядото не го завел. Майката на Павел е разведена и сама се грижи за него. Често го оставяла на дядото, който по думите на съседи, редовно го заключвал сам.

 

От пожарната казват, че сутринта детето било оставено без надзор цял час, а не само 15 минути, както твърди дядото. „Причината за самия пожар се оказва неправилно използване на отоплителни уреди- печка на твърдо гориво, която е била запалена и оставена без надзор”, заяви инспектор Гочев.

 

Научила за трагедията, майката не се появи в апартамента през целия ден днес.