Темата е обсъждана с ГЕРБ и с РБ и не може да се поставя като условие за подкрепа на правителството

 

 

 

Още от догодина да се въведе задължително гласуване. За това настояват от Патриотичния фронт. „Този въпрос вече е обсъждан с ГЕРБ и с Реформаторския блок и не може да се поставя като ултиматум за подкрепа на правителството”, уточни Валери Симеонов.

 

Днес той беше преизбран единодушно за председател на партията. Симеонов отказа да коментира призива на Цецка Цачева Слави Бинев да се оттегли от Комисията по култура. Той обаче разкритикува протестиращите срещу Бинев.

 

Съпредседателят на ПФ посочи, че кандидатурите на патриотите за зам.-министър на отбраната и за зам. областен управител трябва да бъдат проверени. "Те може да бъдат приети или да не бъдат от този, който ще ги назначава", уточни той.

 

Валери Симеонов коментира, че нямат възражение срещу назначението на Фейзи Бекир за заместник-министър на финансите. "След като е кандидатура на ГЕРБ и член на ГЕРБ, нямаме никакво възражение, ние по принцип приемаме назначения от различни етноси, стига да не са членове на протурска или чужда партия", посочи той.

 

Симеонов коментира, че за него не е драма дали днес ще бъде преизбран начело на НФСБ. Той очаква и критики, и одобрение.

 

"Пътят и посоката са верни, да се въоръжат с вяра и търпение и смело напред", призова той съпартийците си. "Сега три години след учредяването на партията, откриваме втория конгрес на НФСБ като партия, успяла да разбие олигархично-политическия монопол, начело на най-мащабното патриотично обединение в съвременна България, и можем да заявим категорично, че въпреки всичко България ще пребъде", заяви Симеонов, цитиран от БГНЕС.

 

Темата за споровете около фигурата на Слави Бинев начело на комисията по култура продължават и утре в предаването "Събуди се".