Това реши Конгресът на партията, който се проведе днес в столицата

Валери Симеонов бе преизбран единодушно за председател на НФСБ на Конгреса на партията, който се проведе днес в столицата, съобщи пресцентъра на политическата формация.

 

С пълно единодушие бе променена и структурата и уставът на партията, с които се определят един председател и трима заместник-председатели. "Валери Симеонов е задължен да продължи да води НФСБ и занапред в битките, които предстоят пред партията", категорични бяха делегатите, пристигнали днес от цялата страна.

 

Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев бяха избрани за заместник-председатели. Симеонов определи НФСБ като партия, успяла да разбие олигархично-политическия монопол у нас. „НФСБ е партията, която застана начело на най-мащабното патриотично обединение в съвременна България“, каза още Симеонов.

 

„Водени от думите на нашия духовен патрон Николай Хайтов „Изтървем ли България, изтървали сме всичко...“, ние се обрекохме на упорита и последователна борба за възраждането на идеите на нашите будители и апостоли. Можем да заявим категорично, че въпреки всичко, България ще пребъде“, заяви Валери Симеонов пред своите съпартийци и съмишленици.

 

На конгреса приветствие отправи и Красимир Каракачанов, като партньор и съпредседател на коалиция „Патриотичен фронт“, както и акад. Григор Велев, и Полина Карастоянова.