Те се обявиха против идеята Спешна помощ да влиза в опасни квартали само с полиция

 

Първо искане на оставка на министър от новия кабинет. То бе направено от депутатите от ДПС, които се обявиха против идеята на Петър Москов Спешна помощ да влиза в опасни квартали само с полиция

 

От ДПС смятат, че мерките на Москов не са правилни. Здравният министър от своя страна обясни, че може би не е подбрал думите си правилно, но застана твърдо зад идеята си.

 

"С какви думи съм казал, че цялото общество да осигури сигурността на работещите в Спешната помощ, защото те не работят за министъра, а именно за цялото общество. Моля за извинение, ако някой е бил наранен от конкретни думи. Аз стоя зад смисъла на всяка една от тези думи”, заяви от парламентарната трибуна Москов.

 

"Нелепо е предложението да се преговаря с ромски лидери. На база на какви принципи и правила те имат легитимност и носят отговорност пред когото и да е. Некоректно е посланието и към българския лекар”, заяви Тунчер Кърджалиев от ДПС.

 

"Колко са народните представители роми в българския парламент? Само двама. И знаете ли в коя парламентарна група са! В ДПС – партията на интегритета. Ромите ще гласуват за нас, защото гласуват за себе си”, коментира Лютви Местан.

 

"Г-н министър, ДПС ви призовава да си подадете оставката не заради това, че сте безсилен, а заради това, че сте силен до безумие и безразсъдство”, допълни Кърджалиев.

 

Междувременно текат дебатите по бюджета на Здравната каса за следващата година. От ДПС има заявки, че няма да го подкрепят. Предвиждат се над 3 милиарда лева за НЗОК. От Лекарския съюз предупредиха, че това ще наложи още в средата на следващата година около 150 милиона лева актуализация на бюджета на Здравната каса.

 

Темата коментираха и гости на "Здравей, България" тази сутрин. Техните мнения четете ТУК.

 

Очакваме и вашите коментари във Фейсбук страницата на Новините на Нова