Вече са готови и останалите четири книги от поредицата, разказваща за герой, който трябва да спаси света

 

15-годишна ученичка е поела по стъпките на авторката на Хари Потър, Джоан Роулинг. Славея Захариева от Хасково издаде първия си фентъзи роман. Вече са готови и останалите четири книги от поредицата, разказваща за герой, който трябва да спаси света с помощта на магията.

 

Славея е деветокласничка в хасковската езикова гимназия. Когато е едва на 13, завършва първата си книга. „От малка обичам да чета приказки и книги, но само някои ми харесват и исках да открия една прекрасна книга, която да се хареса на мен само. Не съм мислила да задоволявам читатели и любители на фентъзи”, разказа тя. Теми за магическите истории Славея открива в сънищата си и така набързо завършва цели пет книги.

 

Има главен герой, който преживява много приключения. Той се сблъсква с магически свят и първоначално не иска изобщо да мисли за него, но обстоятелствата го налагат и така той трябва да повярва, че може да спаси света”, обясни Славея. Сред първите, прочели фентъзи романа, е учителката на Славея по литература, Камелия Углешова.

 

„Аз бях много впечатлена, защото тя е написала романа едва на 13 години. Стилът й е много завършен. Детското почти не личи в него и мисля, че от нея ще излезе един добър, талантлив творец”, сподели Камелия Углешова.

 

Автор на корицата е съученичката на Славея, Анита Камбурова, а двете вече обсъждат илюстрациите и за следващите части на историята. „Не очаквах книгата да е толкова добра. Като написана от професионален автор е”, заяви Анита. За да стигне книгата на Славея до повече читатели, тя скоро ще бъде част от фонда на училищната библиотека.

 

Репортер: Димитър Иванов