По време на събитието ще бъде изнесена актуална информация за развитието на аниматорската програма

Коледен празник зарадва децата в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София. Той се организира в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки "Приказки без край“. 

 

По време на събитието ще бъде изнесена актуална информация за развитието на аниматорската програма и за отражението й върху емоционалното и здравословно състояние на децата. Освен това ще бъдат представени резултатите от проведената благотворителна арт работилница „Дари Коледно вълшебство за болните деца“. Тя се провежда в рамките на една седмица в Националния дворец на децата, а за изработената Коледна украса ще бъде дарена на детските клиники на 14-те болници, включени в „Приказки без край“. 

 

По време на коледното празненство хоспитализираните в лечебното заведение деца се забавляват с актьора и телевизионен водещ Енчо Данаилов - Бате Енчо. Програмата предвижда всички заедно да закичат коледна елха с изработените в рамките на благотворителната арт работилница украса. Накрая малките пациенти ще получат и подаръчета лично от Дядо Коледа.

 

Националната инициатива "Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.