126 туби от 10 и 11 литра наливна ракия е съхранявал жител на село Грозден

610 литра наливен алкохол без платен акциз и предлаган чрез различни форми на обяви задържаха митнически служители на Митница Пловдив, съобщават от Агенция "Митници". 

 

В частен дом в село Ивайло са открити 32 пластмасови туби, пълни с безцветна течност и с мирис на алкохол. Тестът е показал 49 алкохолни градуса. Проверката е извършена на база обява в интернет за продажба на големи количества ракия. Стоката е задържана и предстои образуване на административно-наказателно производство.

 

По повод друга обява, закачена на дърво в Пловдив, е извършена проверка в частен дом в Перущица. Там са открити 100 литра ракия. В друг частен дом отново в Перущица са открити 80 литра ракия без документи за платен акциз.

 

126 туби от 10 и 11 литра наливна ракия е съхранявал жител на село Грозден. При проверка на митническа мобилна група се оказало, че количеството от 1299 литра алкохол е от три различни партиди, но за нито една от тях няма документи за изваряване и заплащане на акциз. 

 

Докато лицето държало алкохола в заключен навес до къщата, митническите служители установили, че съпругата му използва дома им за съхранение на нелегални цигари. Открити са повече от 100 кутии от известни марки, за които жената заявила, че са нейни. Предстои съставяне на два акта за установяване на акцизно нарушение.