Най-вероятно цехът е избухнал заради грешка в технологичния процес

 

Ден на траур в Мъглиж след взрива, при който вчера загина един работник. Все още причината за мощната експлозия не е ясна, но разследващите започнаха оглед на място. 

Още по темата

 

Ден след взрива достъпът до цеха остана блокиран под наблюдението на униформените. Първи в епицентъра на трагедията бяха допуснати разследващите.

 

24 часа след инцидента в цеха влязоха и следователите, които трябва да отговорят на въпроса какво причини силния взрив в Мъглиж. Най-вероятно цехът е избухнал заради грешка в технологичния процес при производството на пресовка на факел. Дали обаче са били спазени всички мерки за безопасност ще установи разследването.

 

И докато разследващите обхождаха руините от цеха, Мъглиж потъна в скръб. Въпреки скръбта, хората са спокойни.

 

"Няма никакви основания за притеснения или за паника. Първите измервания на въздуха не показват замърсявания. Не могат да бъдат очаквани и вторични трусове”, обясни зам.-областният управител на Стара Загора Маноил Манев.

 

Работниците от фаталната смяна в завода са в добро психично състояние, а лекарите в "Пирогов” продължават да се борят за живота на двете жени с тежки изгаряния. В деня на погребението на загиналия работник в траур ще бъде и Казанлък.