Фалшивият терорист използвал сим карта на свой приятел, за да му направи номер

Пакистанец беше осъден на 26 години затвор за две обаждания в полицията със заплахи за поставени взривни устройства на обществени места. Всъщност бомби нямало.

 

Трийсетгодишният Мохамед Юсуф се обадил два пъти в полицейското управление през юли с твърдения, че е поставил бомби на местен пазар и сред това в пълен с деца паркИ двата пъти специалните полицейски служби се заемали с претърсване на обектите, но не намерили нищо.

 

Полицията уточнява, че фалшивият терорист използвал сим карта на свой приятел, за да му направи номер, тъй като бил негов конкурент в бизнеса. По следите на тази сим карта през август полицията задържала Юсуф и неговия приятел.

 

Пакистан активизира антитерористичната си политика след кървавата атака на 16 декември срещу училище, използвано от военните в Пешавар. При атаката, извършена от тежко въоръжени талибани, загинаха 134 деца.

 

Пакистанският премиер Наваз Шариф съобщи, че ще бъдат въведени военни съдилища по места, които ще се занимават с дела, свързани с тероризма. Мярката е част от амбициозен антитерористичен план.