Единият от тях отдавна не живее на адреса, който сам посочи пред съда като "постоянен"

 

Двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов са на свобода. От 23 декември Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са обявени за общонационално издирване.  Третият осъден за смъртта на студента по медицина, Александър Данаилов, вече е в затвора. Хората в Банкя, където живеят подсъдимите, смятат, че Вили и Светлозар отдавна са напуснали страната.

 

Опасенията на семейството на жестоко пребития студент, че убийците ще избягат, се оказаха напълно основателни. „Писал съм няколко пъти до главния секретар на МВР и главния прокурор. Оказа се, че те не са в състояние да спрат трима неграмотни, едва завършили 8 клас убийци. Ако бях Дядо Коледа, щях да купя ковчег за съдебната система“, коментира в студиото на „Здравей, България” братът на Стоян Балтов, Борислав.

 

След окончателната дума на Темида - по 18 години затвор, никой от адвокатите не е виждал клиента си. Зад решетките вече е Александър Данаилов, но от съучастниците му няма следа. Екип на Нова телевизия потърси Светлозар Стоилов на постоянния му адрес в Банкя. Роднините му обаче заплашиха екипът на Нова, че ще извикат полиция. Според съседи младежът вероятно е в Германия. Вили Георгиев пък отдавна не живее на адреса, който е посочил като постоянен в съда. Според бившия счетоводител в една от фирмите на баща му семейството му често пътува до Германия и Швейцария. 

 

И прокуратурата, и МВР и Главната дирекция за изпълнение на наказанията казват, че изпълняват задълженията си по закон. А Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са поредните осъдени, които изчезват преди да бъдат приведени в затвора.  Миналата година избяга осъденият за убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров. В неизвестност от години са и братя Галеви.