През 2014 година населението на общината се е увеличило с 6 двойки близнаци и 182 бебета

 

Пъстрото и неповторимо "бабино хоро" бе кулминацията на тържествата по повод Бабинден - деня на родилната помощ. 

 

Празникът на родилната помощ събра на площада в Разлог десетки баби и дядовци с внучета, родители на деца, родени през предходната година. Щастливи и усмихнати всички те се хванаха на хорото. Бабите, малките момченца и момиченца бяха облечени в народни носии и закичени с кокичета и здравец за здраве и щастие, както гердани от мъниста или парички за късмет в живота, информира БГНЕС.

 

Празникът по повод Бабинден започна в 14 часа в читалището. Кратка програма изнесе детска фолклорна група, представен бе и народният обичай "поливане на баба-акушерка".

 

На финала на тържеството бяха наградени първото бебе за 2015 година и последното за 2014 година.

 

Първи през 2015 година са проплакали Бояна Терзиева от Разлог и Христина Петрова от село Долно Драглище, и двете бяха наградени от името на инж. Красимир Герчев, кмет на общината. Никол Костадинова Попадийна от Разлог е последното бебе за 2014 година, което също получи подаръци.

 

През 2014 година населението на община Разлог се е увеличило с 6 двойки близнаци и 182 бебета. 126 са бебета в Разлог, 56 са в селата.

 

След това всички излязоха на площада пред читалището, където от всички страни се стичаха баби, задянали на гърбовете си в традиционните за района "цадилки" внучета и внучки. След което всички се хванаха на традиционното за Разлог "бабино" хоро.